Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την συμφωνία για τον ΟΛΠ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την υπογραφή για τον ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε ότι «ο κύριος Τσίπρας βάζει – φαρδιά πλατιά – την υπογραφή του σε πολιτικές που ο ίδιος μετά βδελυγμίας χαρακτήριζε “νεοφιλελεύθερες”.

«Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση του στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που η κυβέρνησή του αρνείτο ακόμα και πριν από ένα μήνα (1.2.2016), όταν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δρίτσας δήλωνε: “Ένα είναι βέβαιο. Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι”. Τώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να επιλύσει το προφανές πρόβλημα αναντιστοιχίας των θέσεων του αρμόδιου Υπουργού με την πολιτική που, τελικά, υιοθετήθηκε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι κυβερνητικές φιέστες, με τις οποίες η κυβέρνηση γιορτάζει την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους κι αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί “ψυχή τε και σώματι” τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ «για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ».

«Μετά από 10 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία με την COSCO. Θα μπορούσε να πει κανείς κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να μελετήσουμε πόσο στοιχίζουν στη χώρα αυτές οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με την COSCO.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει σωστά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού καθώς προχωρά σε μακροχρόνιες συμφωνίες και παραδίδει το λιμάνι στους ξένους.

«Στην ιδιωτικοποίηση η Ένωση Κεντρώων είναι σύμφωνη αλλά στην άνευ όρων παράδοση του εθνικού μας πλούτου δεν συμφωνούμε», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Για «μέγα σκάνδαλο με ποινικές ευθύνες» και για «φωτογραφικές συμφωνίες παρασκηνίου» έκανε λόγο, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και χαρακτηρίζοντας ως «Μαύρη Παρασκευή και αποφράδα μέρα για την Ελλάδα, την εκχώρηση του στρατηγικού λιμανιού της χώρας σε ξένα αδηφάγα συμφέροντα».

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης του ert.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ
Σχετικές ειδήσεις:
Επίσημα στην COSCO το 67% του ΟΛΠ – Αλ. Τσίπρας: Αφετηρία και για άλλες επενδύσεις (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος