Ξεκινούν από την Κρήτη οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες – Το πρόγραμμα

Με πρώτους σταθμούς το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, ξεκινούν από την Κρήτη σήμερα Τρίτη, οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, από κινητές μονάδες, οι οποίες θα μεταβαίνουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με στόχο τη δημιουργία τείχους προστασίας απέναντι στην covid-19.

Με σύνθημα “Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθερίας”, οι εμβολιασμοί θα υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Κρήτης και θα διενεργηθούν τα χρονικά διαστήματα από σήμερα μέχρι τις 20 Ιουλίου για την πρώτη δόση, και 27 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου για τη δεύτερη δόση.

Σε όλους τους δήμους του νησιού δημιουργούνται λίστες με τα ονόματα πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν από τις κινητές μονάδες, με στόχο να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών συγκροτείται από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους, τους Ιατρικούς Συλλόγους και άλλους φορείς.

Όπως ανακοινώθηκε από την 7η ΥΠΕ, την τρέχουσα εβδομάδα, εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου, στον Πλάτανο και στα Αγκουσελιανά, την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στον Καβρό, στον Πλακιά, στο Θραψανό και στον Άγιο Γεώργιο, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στα Σφακιά, στην Αγία Ρουμέλη, στο Σπήλι και στην Ελούντα και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στον Φουρνέ, στα Ανώγεια, στο Ασήμι και στις Μάλες.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ