Κρήτη: Εκτός 3ης ΕΜΑΚ επτά στελέχη που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Απομακρύνονται από τις θέσεις, στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, 7 πυροσβέστες, οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν τον περασμένο Μάιο, όταν με απόφαση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.
Η σχετική διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κοινοποιήθηκε χθες, και οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες καλούνται να εγκαταλείψουν την θέση τους, στην εν λόγω νευραλγική υπηρεσία του Σώματος.

Στη θέση τους παίρνουν μετάθεση για την ΕΜΑΚ Κρήτης, τρεις συνάδελφοί τους, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα καλυφθεί το κενό των υπολοίπων 4 πυροσβεστών.
Συνδικαλιστικά στελέχη της Πυροσβεστικής από το Ηράκλειο, κάνουν λόγο για οριακή λειτουργία της ΕΜΑΚ καθώς εκτός από τους 7 συναδέλφους τους και άλλα στελέχη της Μονάδας είτε έχουν προαχθεί είτε έχουν μετατεθεί το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, εκδόθηκε στις 18 Μαΐου, μεταξύ των οποίων ήταν και η ΕΜΑΚ. Στην απόφαση υπήρχε η επισήμανση ότι όποιος δεν εμβολιαστεί θα μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Σώματος, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά πυροσβεστικά όργανα, ενώ έγιναν και προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη, οι οποίες όμως ήταν απορριπτικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος