Κρατική ενίσχυση για να διατηρηθεί το εισιτήριο στα ΜΜΕ στο 1,20 στην Αθήνα και στα 0,90 λεπτά στη Θεσσαλονίκη

Η αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς συντελεί στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος με αποτέλεσμα να υφίσταται ένα σχέδιο αύξησης της διαθεσιμότητας των μέσων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

«Έχουν αυξηθεί τα λεωφορεία στην Αθήνας κατά 50% και στη Θεσσαλονίκη κατά 100%, αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις πληρότητες πρέπει να αυξήσουμε τα οχήματα που έχουμε στο δρόμο. Έρχεται και άλλη αύξηση με σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αθόρυβα που δεν εκπέμπουν ρύπους. Τα πρώτα λεωφορεία από τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη θα βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές του 2023, λέει στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.

Επιδότηση εισιτηρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την τιμή του εισιτηρίου στα επίπεδα που ήδη βρίσκεται, δηλαδή στο 1,20 θα δοθεί μία επιδότηση της τάξης των 35 εκατ. ευρώ στους οργανισμούς του ΟΑΣΑ -ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ (λεωφορεία και Μετρό)- ενώ ταυτόχρονα μία κρατική ενίσχυση της τάξης των 15 εκατ. ευρώ υπολογίζεται και για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης για να διασφαλίσουμε ότι και εκεί το εισιτήριο θα μείνει στα 0,90 λεπτά», συμπληρώνει ο κ. Ξιφαράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος