«Τα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύνορα που φυλάσσονται από την Ελλάδα ,αυτή τη διαπίστωση οι πάντες πρέπει να τη συνειδητοποιήσουν εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως τώρα με το προσφυγικό που πρέπει με όρους ανθρωπισμού να αντιμετωπιστεί, γιατί διακυβεύεται το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε χθες από τη Κω, όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την 68η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
Ο κ Παυλόπουλος κάλεσε τη Τουρκία να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές και πολιτισμικές αρχές οι οποίες προϋποθέτουν, τουλάχιστον την καταδίκη των αποκρουστικών διακινητών- εμπόρων αθώων ανθρώπων ιδίως παιδικών ψυχών. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας καλώντας τους να απομονώσουν εκείνους που με την τακτική τους δείχνουν ότι κινούνται έξω από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του δράσεις του Δήμου και των φορέων της Κω με στόχο την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού και την υπεράσπιση της ταυτότητας του ως τουριστικού προορισμού
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος