Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα — «Αύριο η ζέστη πιο διαχειρίσιμη»

Στους 37-38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, κυμαίνεται η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι (25/7) στο κέντρο της Αθήνας, όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ρεγγίνα Σαβούρδου, που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.

Επιβεβαιώνει πως η θερμοκρασία θα είναι σαφέστασα υψηλότερη, κάτω από τον ήλιο. «Στο κέντρο της πόλης, δεν είναι πολύς ο κόσμος που κυκλοφορεί, πυκνώνει μόνο κατά διαστήματα, κυρίως με τουρίστες», αναφέρει.

Οι κάτοικοι της Αθήνας που έχουν παραμείνει στην πόλη, πέρα από τα σχέδια που κάνουν για τις επερχόμενες διακοπές τους, προετοιμάζονται για τις ημέρες καύσωνα, με νερό, καπέλο και προσπάθειες ώστε να μην εκτίθενται όσο γίνεται στον ήλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος Αθηνών διαθέτει από τις 22 Ιουλίου, 7 κλιματιζόμενες αίθουσες για να προσφέρει ανάσα δροσιάς στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, κλιματιζόμενες αίθουσες υπάρχουν στο Κουκάκι, το Νέο Κόσμο, τον Βοτανικό, τον Άγιο Ελευθέριο, την Κυψέλη, τους Αμπελόκηπους και την Κολοκυνθούς. Οι αίθουσες αυτές θα παραμείνουν ανοιχτές, μέχρι να υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Νικολέτα Ζιακοπούλου, μετεωρολόγο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει τουε 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Κρήτης και της Πελοποννήσου. Το κυριότερο, όπως αναφέρει είναι ότι «αύριο η ζέστη θα είναι λίγο πιο διαχειρίσιμη, αφού θα παρατηρηθεί πτώση 2-3 βαθμών».

Αύριο (16/7) στην Αττική, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τουε 36-37 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα έχει μποφόρ, γεγονός που σημαίνει για πολλές περιοχές ότι βρίσκονται σε συναγερμό, αφού θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι ζεστές ημέρες αλλά για την Πέμπτη προβλέπονται αρκετές μπόρες στην ηπειρωτική χώρα.

Την Παρασκευή, «φρεσκάρει» το μελτέμι το Αιγαίο, με 7 μποφόρ, γεγονός που θα φέρει δροσιά και στην Αττική.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος