Κορονοϊός: Υποχωρούν οι σκληροί δείκτες – Άλμα ανόδου στο ιικό φορτίο των λυμάτων (video)

Αυξημένη είναι η διασπορά του κορονοϊού, με τους επιστήμονες να την αποδίδουν στη χαλάρωση των μέτρων αλλά και στην υπερ-μεταδοτικότητα της «όμικρον» και της υπο-παραλλαγής «Όμικρον 2», που δίνουν ήπια συμπτώματα. Το θετικό είναι πως οι σκληροί δείκτες συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.

Δεν θα πρέπει η διασπορά να μας τρομάζει γιατί είναι πολύ πιο ήπια η νόσηση και τα επίπεδα εμβολιασμού υψηλά. Πρακτικά αυτοί που πρέπει να λάβουν έξτρα φροντίδα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών” τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες συνεχίζεται. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 447.694 τεστ, 26.536 κρούσματα, 358 διασωληνωμένους και 50 θανάτους. Aυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε εννέα από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 7-13 Μαρτίου, σε σχέση με την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου.

Αυτή η αύξηση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τον ρυθμό των εισαγωγών που εξακολουθούν να είναι κατά μέσο όρο κάτω από 300 την ημέρα και είναι ενθαρρυντικό στοιχείο γιατί από αυτές εξαρτώνται οι σκληρότεροι δείκτες” σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ: “Το δυστύχημα είναι ότι όπως δείχνουν οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν έχουν μάθει τίποτα από την τραγική διαχείριση και το αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ απωλειών ανά εκατ. πληθυσμού, αλλά συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ“.

Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Το ίδιο κάνει και τώρα με αλχημείες για τους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ” σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Χωρίς την υποχρέωση PLF εισέρχονται από σήμερα στη χώρα μας όλοι οι επιβάτες από το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος