Κορονοϊός: Υπό στενή παρακολούθηση οι αρνητές – Αναβαθμίζεται η έρευνα

Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία για τη δράση των αντιεμβολιαστών, αυτοαποκαλούμενων Και ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Η έρευνα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, καθώς η χαρτογράφηση που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές υπάρχουν θύλακες αρνητών. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν στην ΕΡΤ ότι στις περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων παρατηρείται ότι η δραστηριότητά τους είναι εμφανώς πιο έντονη.

Το θέμα τέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς η έρευνα αναβαθμίζεται. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν εντολές προκειμένου αυτά τα φαινόμενά να προλαμβάνονται. Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε δε ότι υπάρχουν πυρήνες και σε άλλες περιοχές, κυρίως σε Αττική και βόρεια Ελλάδα.

Θέση κατά των αντιεμβολιαστών πήρε και ο Μητροπολίτης Ηλείας. “Εγώ πιστεύω ακόμη ότι οι αντιεμβολιαστές κληρικοί, που δείχνουν στους ενορίτες τους καλοί Κληρικοί, ΔΕΝ είναι καλοί και αληθινά ευσεβείς, αλλά υποκρίνονται τους ευσεβείς για να έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σ’ ό,τι τους λένε” είπε. Θεωρεί μάλιστα αυτούς που αρνούνται τον εμβολιασμό αυτόχειρες. «Δεν πηγαίνω ούτε στην κηδεία τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, κατάθεση έδωσε σήμερα ο δικηγόρος που ελέγχεται για τον θάνατο 54χρονης η οποία αρνούνταν να διασωληνωθεί και πέθανε στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν απέτρεψε τη διασωλήνωση της ασθενούς και ότι έχει στην κατοχή του μηνύματα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος