Κορονοϊός: Σταθερή αύξηση του αριθμού ασθενών στα νοσοκομεία (video)

Αυξάνουν καθημερινά οι εισαγωγές σε απλές κλίνες covid κυρίως από ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

«Στις μονάδες στο Σωτηρία υπάρχει ένας εμβολιασμένος που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα, έξω είναι κυρίως ανεμβολίαστοι, έχουμε κρούσματα χιλιάδες κάθε μέρα, ο εμβολιασμός βοηθάει πάρα πολύ» λέει η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Η μετάλλαξη Δέλτα – η οποία είναι πιο μεταδοτική κι επιθετική – κυριαρχεί. Εκτόξευση των εισαγωγών καταγράφηκε – από τα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία – μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Την 1η Ιουλίου είχαμε 33 εισαγωγές, στις 8 του μηνός έφτασαν τις 59, στις 15 Ιουλίου σκαρφάλωσαν στις 101, 173 εισαγωγές ήταν στις 21 Ιουλίου και 178 μόλις δύο ημέρες πριν, στις 23 του μήνα, μια αύξηση δηλαδή η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 539%.

«Με δεδομένη τη μετάλλαξη που κυριαρχεί, την ινδική, ισχύει ότι είμαστε καλυμμένοι μετά από 3 εβδομάδες από τη δεύτερη δόση, πριν τη δεύτερη δόση, δηλαδή στο ενδιάμεσο διάστημα δεν είμαστε καλυμμένοι» τόνισε ο καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 2.472 νέες μολύνσεις από τον ιό, 133 ασθενείς παραμένουν στις ΜΕΘ, ενώ 8 συνάνθρωποι μας κατέληξαν.

Κι εν μέσω αυτού του κλίματος συνεχίζεται η εκστρατεία για τον εμβολιασμό με σκοπό τη θωράκιση του πληθυσμού. Οι ειδικοί εκτιμούν πως όσο προχωρά ομαλά ο εμβολιασμός το τείχος ανοσίας θα μπορεί να επιτευχθεί έως τα τέλη του έτους.

«Νομίζω ότι είναι εφικτό να το πιάσουμε μέσα στο έτος, μέχρι το τέλος του έτους. Για τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης χρειαζόμαστε υψηλότερο ποσοστό αλλά ένα ποσοστό που θα μας κάνει να λειτουργούμε με πλήρη κανονικότητα θεωρώ ότι είναι γύρω στο 70%» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκπρόσωπος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Σε ότι αφορά τους υγειονομικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, το 94,7% των γιατρών και το 80% των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Στους ναούς αναγνώσθηκε σήμερα το κείμενο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου που καλεί τους πιστούς της χώρας σε πανστρατιά εμβολιασμού και χαρακτηρίζει το εμβόλιο ως δώρο Θεού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος