Κορονοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα σε Ημαθία, Θεσσαλία και Γρεβενά – Eκκλήσεις για εμβολιασμό (video)

Με δεδομένη την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Ο φόβος αυξάνεται, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων σε πολλές περιοχές είναι χαμηλός. Στην Επισκοπή Νάουσας ένας γάμος αποτέλεσε αιτία για 350 περιστατικά νόσησης. Στα Τρίκαλα, για πρώτη φορά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τριψήφιος αριθμός ενώ στα Γρεβενά έκκληση για εμβολιασμό έκανε ο δήμαρχος που βλέπει το ποσοστό εμβολιασμού να είναι μόλις 52%.

Ένα χωριό νοσεί από κορονοϊό στη Νάουσα

Η Επισκοπή Νάουσας  έχει μπει σε άτυπη καραντίνα λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, την ίδια ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή και 52 ασθενείς με Covid 19 νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία της Νάουσας και της Βέροιας.

Για την εκρηκτική στην περιοχή μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

«Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό νοσεί από κορονοϊό και αυτό συνδέεται με ένα γάμο και τις γαμήλιες εκδηλώσεις. Υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά και εκτός χωριού. Έχει όμως αναλάβει ο ΕΟΔΥ, έχουν ληφθεί μέτρα και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα περιορισμό», δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης, αυτή την στιγμή στην Ημαθία νοσούν 914 άτομα εκ των οποίων τα 681 είναι σε απομόνωση και 52 σε νοσηλεία.

«Είναι απερίσκεπτο και επικίνδυνο το φαινόμενο των συμπολιτών μας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αδυνατώ να κατανοήσω τη στάση τους», επισήμανε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Τρίκαλα: Στο 100% η πληρότητα στην κλινική Covid

Στο επιδημιολογικό «κόκκινο» έχει περάσει πλέον η Θεσσαλία όπου η πληρότητα στην κλινική Covid-19 των Τρικάλων έχει φτάσει στο 100% με τους γιατρούς να κάνουν έκκληση στον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί. Μοναδική εξαίρεση στο νόμο είναι η Καρδίτσα.

Ο Ευάγγελος Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Τρικάλων επιβεβαίωση την δύσκολη κατάσταση. «Αισθανόμαστε ότι πλέον η κατάσταση θυμίζει τον περυσινό Νοέμβρη με εφημερίες αφόρητες για το προσωπικό» δήλωσε και μετέφερε το μήνυμα ότι «το εμβόλιο είναι ένα εργαλείο με το οποίο μειώνεις δραματικά τη πιθανότητα να νοσήσεις και αν νοσήσεις, να το περάσεις βαριά. Το εμβόλιο είναι ένα επίτευγμα της επιστήμης».

Γρεβενά: Ανεβαίνουν συνεχώς τα κρούσματα

Αύξηση των κρουσμάτων σε ποσοστό 53% την εβδομάδα καταγράφηκε στα Γρεβενά, που πλέον έχει μπει στο «κόκκινο». Για την επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης.

«Το 52% των εμβολιασμένων πολιτών είναι ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό, το οποίο μας ανησυχεί. Περιμέναμε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Δυστυχώς, παρά την καμπάνια που κάναμε δεν κατορθώσαμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», δήλωσε ο κ. Δασταμάνης ο οποίος ανέφερε ότι οι λόγοι άρνησης του εμβολιασμού είναι θρησκευτικοί, πολιτικοί, ιδεολογικοί.

«Η τοπική Εκκλησία είναι υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν όμως αρκετοί εξωθεσμικοί παράγοντες που επηρεάζουν πολύ κόσμο» επισήμανε ο κ. Δασταμάνης.

Ρεπορτάζ: Ε. Κουτσογιάννη, Μ. Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος