Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 5-11 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 4 από τις 12 περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο περιοχές του ΕΔΕΛ.
Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+31%), στην Ξάνθη (+87%), στην Αλεξανδρούπολη (+98%), στη Λάρισα (+135%) και στο Βόλο (+165%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+12%).
Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-38%), στο Ηράκλειο (-40%) και στον Άγιο Νικόλαο (-68%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-27%).
Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-9%) και στα Χανιά (-9%).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος