Κορονοϊός – ECDC : «Κόκκινη» όλη η Ελλάδα

«Κόκκινη» αποτυπώνεται όλη η Ελλάδα στον αναθεωρημένο χάρτη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) κάθε Πέμπτη. Η χώρα μας βρίσκεται στο «κίτρινο» όσον αφορά στο δείκτη θετικότητας.

Η Ελλάδα είναι «κόκκινη» στον χάρτη που απεικονίζει τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας. Δηλαδή τα κρούσματα κυμαίνονται από 50 έως 150 ανά 100.000 πληθυσμού στη χώρα με δείκτη θετικότητας 4% και πάνω τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα είναι «κίτρινη». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%. Στο «κίτρινο» βρίσκεται η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

Αναφορικά με τις διαγνώσεις κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα βρίσκονται στο «κόκκινο». «Πορτοκαλί» είναι η Θράκη, ένα τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας και νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ