Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων 7% σε παιδιά και εφήβους μετά το άνοιγμα των σχολείων

Array

Μικρή αύξηση της τάξεως του 7% στα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις ηλικίες 6-12 και 13-18 ετών, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Την τελευταία εβδομάδα (ISO εβδομάδα 37) παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ISO εβδομάδα 36). Η αύξηση αυτή εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 36.146 κρούσματα, 82 διασωληνωμένοι και 111 θάνατοι.

Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος