Κορονοϊός: 15 θάνατοι και 17 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Στους 15 ανέρχονται οι θάνατοι και στους 17 οι διασωληνωμένοι την εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου, με βάση την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων.

Στην εβδομαδιαία έκθεση, ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι η θετικότητα του κορονοϊού στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση. Δεν καταγράφηκε κανένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης ή κάποιος νέος θάνατος.

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 75% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων.

Με διάμεση ηλικία τα 85 έτη καταγράφηκαν οι 15 θάνατοι. Ως προς τα στελέχη του κορονοΙού που ανιχνεύτηκαν ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά.

 Την εβδομάδα 25 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (64%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (36%).


Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου).

Εδώ η πλήρης ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος