Κόντρες θανάτου στην Παραλιακή (video)

Θανατηφόρες κόντρες οχημάτων εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε επικίνδυνα σημεία στην παραλιακή λεωφόρο. Οι οδηγοί πανάκριβων οχημάτων και μοτοσυκλετών -παραβλέποντας στοιχειώδεις κανόνες ασφαλούς οδήγησης- κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Bίντεο με αυτοκίνητο των 500 ίππων να σπινιάρει ασταμάτητα αναρτήθηκε στα social media. Το όχημα μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και συνεχίζει, αδιαφορώντας ότι έχει κλείσει τη λεωφόρο… Αυτοκίνητο που διέρχεται νόμιμα από την αντίθετη κατεύθυνση περνάει από δίπλα του και από τύχη δεν σημειώνεται ατύχημα.

Το βίντεο γυρίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στη θέση Ρίμπας στη Βάρκιζα. Εκεί όπου συνηθίζουν να δίνουν ραντεβού για κόντρες οδηγοί από όλη την Αττική.

«Συνήθως το κάλεσμα γίνεται μέσω του Facebook όπου υπάρχουν γκρουπ μέσω των οποίων γίνονται οι προσκλήσεις για κόντρες» δήλωσε ο Νίκος Κορομηλάς, Γ.Γ.της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media οδηγοί κάνουν επίδειξη των οχημάτων τους, παρουσία πλήθους κόσμου που πήγε στην παραλιακή για να παρακολουθήσει το επικίνδυνο θέαμα που έχει στερήσει στο παρελθόν ζωές νέων ανθρώπων.

«Επιλέγουν και συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία, στροφές, για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους οι οδηγοί» ανέφερε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν κλειστές ομάδες, μέσω των οποίων γνωστοποιείται -συνήθως την τελευταία στιγμή – το σημείο όπου θα γίνουν κόντρες. Οδηγοί με «πειραγμένες» μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα καταφτάνουν εκεί, αποφασισμένοι να λιώσουν τα λάστιχά τους και να ρισκάρουν για να εντυπωσιάσουν τους θεατές.

«Το παράδοξο είναι ότι συναγωνίζονται με πανάκριβα αυτοκίνητα, Πόρσε, Ferrari, τίθεται το ερώτημα που τα παιδιά αυτά, 24 ετών απέκτησαν τόσο ακριβά αυτοκίνητα που τους θέτουν σε κίνδυνο» είπε ο κ. Μαδιάς.

«Ακόμα και εάν τοποθετούσαμε ένα μπλόκο ανά 500 μέτρα πάλι ο οδηγός που δεν έχει παιδεία θα βρει έναν τρόπο να παραβιάσει τον ΚΟΚ» σχολίασε ο κ. Κορομηλάς.

Η Τροχαία πραγματοποίησε το Σάββατο εξόρμηση βεβαιώνοντας συνολικά 260 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 50 αφορούσαν σε οδηγούς που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι ειδικοί προτείνουν να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι και πίστες που θα ελέγχονται από την πολιτεία για να πηγαίνουν εκεί όσοι οδηγοί θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους, χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος