Κομισιόν: Τεχνική υποστήριξη για την ανάκτηση βιοποικιλότητας στην πυρόπληκτη Εύβοια

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο έργο για την υποστήριξη της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη φυσική καταστροφή λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών. Το αίτημα για υποστήριξη έχει υποβληθεί από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η στήριξη στοχεύει στην ανάκτηση και τον τερματισμό της πιθανής απώλειας βιοποικιλότητας στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας.

Η Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Eλίσα Φερέιρα ανέφερε ότι «οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει καταστροφές σε αυτό το μέρος της Ελλάδας. Η Επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει και για άλλη μια φορά το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης καταδεικνύει την ευελιξία του να βοηθά τα κράτη μέλη να ανακάμψουν από φυσικές καταστροφές και να αποκαταστήσουν το φυσικό κεφάλαιο. Πρόκειται για ένα ισχυρό μέσο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κρατών μελών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατόπιν αιτήματος σε διάφορους τομείς και ζητήματα και που μπορεί να βοηθήσει όλα τα κράτη μέλη να επιτύχουν τους μεταρρυθμιστικούς τους στόχους».

Ειδικότερα, τα μέτρα στήριξης θα περιλαμβάνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών στα οικοσυστήματα της Εύβοιας και τη δημιουργία εστιών βιοποικιλότητας με βάση τις καλές πρακτικές της ΕΕ. Επιπλέον, το έργο θα παράσχει χρήσιμες συστάσεις για τη δημιουργία ενός κόμβου εμπειρογνωμόνων για την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων υποστήριξης στις τοπικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος