Κομισιόν και ΕΟΔΥ «συμμαχούν» για την καταπολέμηση της πανδημίας (video)

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σήμερα, οι σχέσεις εντείνονται με τη συνεργασία της Κομισιόν και του ΕΟΔΥ για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα μας. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Μοσχόβης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησαν γι’ αυτό το θέμα στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ο κ. Μοσχόβης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που έχουν παίξει στην αναχαίτιση της πανδημίας οι 500 ομάδες του ΕΟΔΥ, των οποίων οι δράσεις είναι 100% χρηματοδοτημένες από την ΕΕ, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες. Επίσης, σχολίασε ότι οι ομάδες του ΕΟΔΥ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στη μάχη του εμβολιασμού πλέον.

«Να δούμε πια με διαφορετικό μάτι ό,τι περάσαμε και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν στην ανάσχεση αυτής της υγειονομικής κρίσης», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τόνισε στη συνέντευξή του τη σπουδαιότητα της ενέργειας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο κ. Αρκουμενέας ανέφερε πως έχουν διενεργηθεί εκατοντάδες εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ, ενώ καθημερινά συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας. «Υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στους δείκτες τις τελευταίες βδομάδες, ο κορονοϊός βέβαια είναι εδώ. Όσο προχωράει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, 110.000 εμβόλια ημερησίως, χτίζεται το τείχος ανοσίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος και σημείωσε πως στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πληθυσμών στα νησιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος