Ο Δήμος Ζωγράφου ανακοίνωσε ότι το Ιλίσιο Κολυμβητήριο κλείνει προσωρινά από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025, λόγω εκκρεμοτήτων στη διαδικασία αδειοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.
Παρά την πλήρη κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οδηγώντας στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
Ο Δήμος Ζωγράφου διευκρινίζει ότι το ζήτημα αφορά αποκλειστικά τυπικά νομιμοποιητικά έγγραφα και όχι την ποιότητα ή την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Δήμο Ζωγράφου
Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 24/11/2025 το Ιλίσιο Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των κολυμβητικών δεξαμενών που διενεργείται από την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα έχει διενεργηθεί επιτόπιος έλεγχος από τα αρμόδια στελέχη, ο Δήμος Ζωγράφου έχει υποβάλλει όλα τα σχετικά έγγραφα που ζητήθηκαν στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, αλλά ακόμη, βρίσκονται στην διαδικασία ελέγχου.
Επισημαίνουμε ότι η αθλητική εγκατάσταση του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου τα 30 χρόνια λειτουργίας του από τον Δήμο Ζωγράφου, ελέγχεται τακτικά από την ίδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί από κανένα αρμόδιο, θέμα της ξεχωριστής αδειοδότησης των κολυμβητικών δεξαμενών που βρίσκονται μέσα στην αθλητική εγκατάσταση.
Εκφράζουμε την έκπληξη και την δυσαρέσκεια μας για αυτή την εξέλιξη καθώς χωρίς ευθύνη του Δήμου, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να προχωρήσουμε στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δικαιολογητικών και να εκδοθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση.
Σημειώνουμε ότι ο έλεγχος αυτός δεν σχετίζεται με την ποιότητα του νερού ή των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, αλλά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των κτηριακών υποδομών του κολυμβητήριου τα οποία διαθέτει η αθλητική εγκατάσταση από το 2007 με διαδικασίες και αποφάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού.
Για την πορεία του θέματος και για τις ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου έχουν ενημερωθεί αναλυτικά από την Δήμαρχο οι εκπρόσωποι του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ ΑΟ και του Κ.Ο ΠΟΣΕΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος