Κολωνός – Υπόθεση 12χρονης: Νέος κύκλος ανακρίσεων μετά τις 7 συλλήψεις – Αποκαλυπτικά στοιχεία στην τελευταία της κατάθεση

Νέες συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνόπραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (1/6). Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα εκ των οποίων δύο Έλληνες (48 ετών και 20 αντίστοιχα, πατέρας και γιός) και πέντε αλλοδαποί (Αναλυτικότερα πρόκειται: Για δύο υπήκοους Πακιστάν 36 και 52 ετών, δύο υπηκόους Μπαγκλαντές 28 και 44 ετών και έναν 47χρονο Αλβανικής καταγωγής).

Ακόμη ένας κύκλος ανακρίσεων

Οι επτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού, σηματοδοτούν ακόμη ένα κύκλο ανακρίσεων για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης μετά την τελευταία κατάθεσή της στην οποία έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία που οδήγησαν και σε νέα πρόσωπα.

Ο πρώτος κύκλος της ανάκρισης ήδη περατώθηκε και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη. Στόχος είναι ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης μέσα στο πλαίσιο του 18μηνου όπου λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Η νέα δικογραφία χρεώθηκε σε διαφορετικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι 7 νέοι κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος