Κολωνός: Θέμα χρόνου και νέες συλλήψεις – «Κλειδί» για νέα εντάλματα η κατάθεση της 12χρονης

Array

Στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, έχει ταυτοποιηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, που φέρονται να συνάντησαν το ανήλικο κορίτσι, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες. Κλειδί για να προχωρήσουν σε νέα εντάλματα σύλληψης οι αρχές, είναι η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, που θα κληθεί να αναγνωρίσει ποιους συνάντησε.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως από τα 10 άτομα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς και κατέθεσαν στο τμήμα ανηλίκων, 2-3 άτομα δεν έμειναν απλά σε συνομιλίες όπως φέρονται να υποστήριξαν αλλά υπάρχουν στοιχεία και για δια ζώσης επαφές με το παιδί.

Κομβικό σημείο σε αυτή τη φάση όμως θα είναι η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης που θα κληθεί να αναγνωρίσει από αυτά τα ταυτοποιημένα άτομα, ποιους συνάντησε.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα εντάλματα αυτή την εβδομάδα.

Από αυτά τα στοιχεία που έστειλαν οι αστυνομικές αρχές περιμένουν από την ανακρίτρια να τους «επιστρέψει» κάποια, αφού τα μελετήσει, και να τους δώσει οδηγίες για το περαιτέρω χειρισμό τους.

Σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί και η έρευνα για τον εντοπισμό του οίκου ανοχής, που φέρεται ο Ηλίας Μίχος να οδηγούσε την ανήλικη και να την εξέδιδε.

Οι αρχές έχουν την περιγραφή από το παιδί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στην ταυτοποίησή του.

Όσον αφορά στην εκπόρνευσή της, σημαντικές απαντήσεις αναμένονται από την ψηφιακή εξέταση του κινητού της μητέρας για να διαπιστωθεί εάν ήταν διαχειρίστρια των προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα blindchat, εκεί όπου «αλιεύονταν» οι «πελατες» -βιαστές της.

«Θα ταυτοποιηθούν τα άτομα που έχουν κάνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό. Η ίδια δεν είχε καμία σχέση» υποστήριξε ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

« Όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων θα δοθούν στη δημοσιότητα»

«Όπως έχουμε αποδείξει οι νόμοι τηρούνται και τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους, όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, θα «συρθούν» ενώπιον ης δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος