Κολωνός: Στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως τρία άτομα – Φέρονται να συνομίλησαν με τη 12χρονη (video)

Array

Ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τρεις άνδρες που φέρονται να συνομίλησαν με την 12χρονη από τον Κολωνό, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Οι ίδιοι προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως τρεις ημεδαποί στη ΓΑΔΑ.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ οι 367 συνομιλίες σε διαδικτυακή εφαρμογή

Στο μεταξύ, υπό άκρα μυστικότητα και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, σε ό,τι αφορά την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Φύλλο και φτερό» γίνονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί σε σχετική εφαρμογή στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί 367 συνομιλίες στην εφαρμογή στο διαδίκτυο, ενώ τα προφίλ που έχουν δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 50. Τα περισσότερα όμως ήταν δοκιμαστικά.

Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων. Φέρεται ότι έχουν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη των περισσότερων από τους 213 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την 12χρονη κι αν υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές.

Την ίδια ώρα η 12χρονη αναμένεται να μπει σε διαδικασία αναγνώρισης ορισμένων εξ αυτών μέσα από φωτογραφίες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες εξελίξεις για την υπόθεση αλλά και συλλήψεις. Προς ώρας έχουν γίνει πέντε προφυλακίσεις, ενώ επτά άτομα παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος