Κολωνός: Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες ― Τα στοιχεία «κλειδιά» στην υπόθεση – σοκ με τη 12χρονη

Array

Την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η ίδια η μητέρα της 12χρονης, διερευνούν πλέον οι Αρχές, στην υπόθεση βιασμών και κακοποίησης της ανήλικης στον Κολωνό, που συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία. Στη ΓΑΔΑ την επισκέφθηκαν δύο δικηγόροι. Η ίδια δηλώνει αθώα, αρνούμενη τις κατηγορίες περί μαστροπείας.

«Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Αρνείται τις κατηγορίες. Κλαίει, λέει θα αυτοκτονήσει, μη της πάρουν τα παιδιά φοβάται. Η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της» λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου. 

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρισκόταν από το απόγευμα και η 12χρονη για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ αναμένεται το ίδιο και για τα ανήλικα αδέρφια της.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας η μητέρα της 12χρονης.

«Στο μικροσκόπιο» τραπεζικές συναλλαγές

Τα στελέχη των αστυνομικών Αρχών, φέρονται να είχαν στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές της μητέρας, τηλεφωνήματα και μηνύματα, σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της, ενώ σε έρευνες στο σπίτι αναζητούν και άλλες αποδείξεις για την συμμετοχή της.

Ο πρόεδρος της Aρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έδωσε εντολή να ανοιχτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της 12χρονης, αλλά και τοι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της οικογένειας του 53χρονου για ύποπτες ροές χρήματος.

«Και υπάρχουν και δύο εμβάσματα από αυτά που γνωρίζω εγώ χωρίς να έχουμε πάρει δικογραφία τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά: 20 και 25 ευρώ» δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. 

Ομολόγησαν σεξουαλική επαφή

Στη φυλακή οδηγούνται οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό του κοριτσιού, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Ιωσιφίδης, μετά τη σύντομη απολογία τους, στην οποία παραδέχτηκαν μεν τη συνεύρεση, όχι όμως και το βιασμό, ενώ άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Συγκεκριμένα, κατά την απολογία του ο Μίχος, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το παιδί αλλά ότι δεν το βίασε ενώ για τα υπόλοιπα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται άσκησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο δε 42χρονος Ιωσιφίδης μίλησε για σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη επ αμοιβή, τονίζοντας ότι τα χρήματα τα έδινε στην ίδια.

«Η αδελφή μου το είδε στην Λευκάδα. Είδε να την παίρνει αυτός και να της ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και που είσαι και μωρό μου. Και τι κάνεις και τι ράνεις. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες!» δήλωσε νωρίτερα ο θείος της 12χρονης.

«Έχει κανένα νόημα η αυστηρότατη ποινή αν μετά από 17 χρόνια αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και ξανά κάνει το ίδιο; Εκεί χρειάζεται η αναστολή να μην είναι τυποποιημένη, αλλά να είναι εξατομικευμένη. Με δυο λόγια να κοιτάξω ποιον έχω απέναντί μου, να δω αν όντως έχει αναμορφωθεί, να δω αν υπάρχει κίνδυνος να ξανά βλάψει την κοινωνία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιβεβαίωσε ότι αρχές Σεπτεμβρίου είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση, από οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Όπως αναφέρουν σχετικά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

Σε καταγγελία προέβη μία γυναίκα, ονόματι Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών και κατέθεσε σε βάρος του 53χρονου Ηλία Μίχου.

«Το έφερνε να πάει με πελάτες και επώνυμους πελάτες. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζεκτορα, στο Γκάζι το στούντιο, θα το δείτε το στικάκι και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και έχει και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα κάρτα», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων η ίδια υποστήριξε πως ο 53χρονος μέσα σε τρεις μήνες είχε οδηγήσει την 12χρονη τρεις φορές, σε οίκο ανοχής στο Γκάζι. Τις δύο από αυτές, όπως είπε, την περίμενε, ενώ μία την άφησε και έφυγε.

Ωστόσο, η Πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Έλλη Κανελλοπούλου, έσπευσε κατόπιν να διαψεύσει ότι η εν λόγω γυναίκα σχετίζεται με το Σωματείο.

Πολιτικοί διαξιφισμοί

Την ίδια ώρα, να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης καλεί τις αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα του κυκώματος; Ποιες οι σχέσεις του με αυτοδιοικητικούς φορείς και στελέχη της ΝΔ και ποιες ακριβώς με το κόμμα της ΝΔ;».

«Από σήμερα η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης (…) Από την πρώτη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Ας σεβαστούν ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί» ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Τα «κλειστά στόματα», η «τυφλή κοινωνία» και ο παραδειγματισμός των δραστών είναι οι βασικές παράμετροι σε σοκαριστικές υποθέσεις όπως αυτή, επισήμανε σχολιάζοντας την υπόθεση η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χριστίνα Βίδου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

  • Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Ντίνα Τσουκαλά – Ζώης Κακκαβάς – Ελένη Μπουγά
  • Σχόλιο: Χριστίνα Βίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος