Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας – Τι ζήτησε για τους άλλους 24 κατηγορούμενους

Σύνοψη
  • Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, όπως ακριβώς κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θεωρώντας την υπεύθυνη για τη μαστροπεία της κόρης της

Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, όπως ακριβώς κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θεωρώντας την υπεύθυνη για τη μαστροπεία της κόρης της και συγκεκριμένα για:

  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας που αφορά τη διανομή υλικού της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, 
  • Διακεκριμένη μαστροπεία με την επιβαρυντική περίσταση ότι έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα την εισαγγελέα, η μητέρα εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.  
  • Εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου και για το αδίκημα της εμπορίας.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλης», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία ανήλικου, με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Ενοχή για 22 από τους 23 «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος