«Κλείδωσαν» τα μέτρα για την κηδεία του τέως βασιλιά – Έλεγχοι με ελικόπτερα και drones

Array

Διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/1) το μεσημέρι στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου, αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αξιωματικοί από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω της σημασίας του γεγονότος καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις, ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικώνδύο ελικοπτέρων και πέντε drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις. Στο Τατόι η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Επιπρόσθετα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και ζήτησε να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπροσώπηση της Πολιτείας στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την ερχόμενη Δευτέρα παρουσία του αντιπροέδρου της Παναγιώτη Πικραμμένου, πληροφορίες θέλουν κι επιπλέον πολιτικά πρόσωπα να δίνουν το παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξ αυτών θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά. Παρόντες θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία. Κατά πληροφορίες, στην κηδεία αναμένεται να παραβρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Εκκρεμότητα παραμένει το αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Οι γαλαζοαίματες αφίξεις

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανία με την Λετίθια, Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρεδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών, θα δώσουν το παρών και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος