«Κιβωτός του Κόσμου»: Ελέγχονται διεξοδικά τα «Πόθεν Έσχες» της πρεσβυτέρας – Εντοπίστηκε μεγάλο ποσό στον Κολωνό

Array

Ελέγχονται διεξοδικά οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που κατέθετε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ως τέως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά από εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Αρχής «Για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η Οικονομική Αστυνομία διαβίβασε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν σε δομές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, όσο και από την οικία που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, κατά πληροφορίες περί της 300.000 ευρώ, σε χώρο της δομής στον Κολωνό, που χρησιμοποιούσαν ως κατοικία ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτήματα προκύπτουν από τον εντοπισμό, ανέπαφου, για 8 χρόνια, λογαριασμού μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου.

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές ατόμων που εργάζονταν σε δομές της Κιβωτού, ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά για τα παιδιά και πως όσα δούλευαν σε αυτές αναγκάζονταν να εργαστούν αρκετές ώρες, υπό σκληρές συνθήκες που δεν άρμοζαν σε ανήλικους

Σε εξέλιξη είναι έρευνα στη δομή του Βόλου, όπου υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών. Για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα, σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης, είναι άτομο από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος