«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Array

Σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνέχεια αποκαλύψεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο μεταξύ, νωρίτερα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επίσης δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς. Ακόμα δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της. Παρόλα αυτά η έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομές, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Γρίφος τα «αόρατα» παιδιά στις δομές

Πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενείται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Παπαδόπουλο, με βάση τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές. Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

Από το πρωί οι πληροφορίες της ΕΡΤ και του Κώστα Παπαδόπουλου ανέφεραν ότι τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τους πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο βρίσκεται καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό παιδιού στη δομή του Βόλου. Η καταγγελία έχει γίνει από παιδαγωγό της δομής του Βόλου που κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 από την δομή του Βόλου και είχαν αρπάξει περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά. Τότε η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους 16,17 και 18 ετών και ένα από αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη δομή.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος