Κιβωτός του Κόσμου – Δικηγόροι πατέρα Αντωνίου: «Κοιμούνται στο αυτοκίνητο» ― Στο μικροσκόπιο τα «κουτιά» της ΜΚΟ (video)

Array

Στην αντεπίθεση περνούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου, σε συνέχεια αποκαλύψεων στην πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, χαρακτηρίζοντας παράνομη και αυθαίρετη την απομάκρυνση της οικογένειας από το σπίτι της.

Ζητούν την παρέμβαση των εισαγγελέων, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας.

«Αυθαίρετα χθες το βράδυ κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου που επιστρέφοντας από ραντεβού που είχε στο γραφείο του δεν μπόρεσε να μπει στο σπίτι του. Αυτή τη στιγμή είναι ανέστιος. Έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και δε μπορούν καν να πάρουν τα πράγματά τους» λέει ο ένας δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο πατέρας Αντώνιος η πρεσβυτέρα του και το παιδί τους διανυκτέρευσαν σε αυτοκίνητο, ενώ σε δηλώσεις τους άφησαν αιχμές κατά της επίσημης ελληνικής εκκλησίας, της κυβέρνησης και του νέου διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητάς του, μία κατάσταση ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που είναι και το έχει δηλώσει εξ αρχής αθώος» λέει από την πλευρά του ο Ιωάννης Κώτσος, επίσης δικηγόρος του ιερέα.

Οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τους αρμόδιους Εισαγγελείς και θα τους ζητήσουν να παρέμβουν για την απαγόρευση εισόδου το πατέρα Αντωνίου στη δομή του Κολωνού.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να είναι προστατευμένα και να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα το επιβεβαιώνουν» σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Βίντεο – «μυστήριο»

Στο μεταξύ, ερωτήματα εγείρει η ανάρτηση σχετικού βίντεο στην ιστοσελίδα της Κιβωτού του Κόσμου, παρότι στην οργάνωση έχει εγκατασταθεί νέα διοίκηση.

Στο εν λόγω βίντεοφαίνεται ένα παιδί μέσα σε αυτοκίνητο, με τον άντρα που βιντεοσκοπεί να αναφέρει ότι είναι άρρωστο και εξετάζεται από παιδίατρο μέσα στο όχημα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που βάζει στο μικροσκόπιο 11 φυσικά πρόσωπα για το ενδεχόμενο διάπραξης των κακουργημάτων της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο όγκος δεδομένων που πρέπει να αξιολογηθεί είναι μεγάλος και έτσι δεν θα πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ερευνούν τα «κουτιά» της Κιβωτού

Στο μικροσκόπιο θα μπουν –μεταξύ άλλων- τα κουτιά της Κιβωτού που στήνονταν σε κηδείες, μνημόσυνα, γάμους, καταστήματα και εκεί όποιος ήθελε μπορούσε να συνδράμει. Τα κουτιά αυτά είχαν στηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε εκατοντάδες σημεία.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι: Ποιος ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων από τα κουτιά, που κατέληγαν τα χρήματα μεταξύ άλλων θα εξεταστεί εάν κατέληγε μέρος αυτών σε θυρίδες) και εάν δηλώνονταν τα χρήματα αυτά στις Αρχές.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί ετεροχρονισμένα εάν δηλώνονταν τα ποσά αυτά, ωστόσο, εάν υπήρχαν παρατυπίες αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί από την ύπαρξη μετρητών που δεν δικαιολογούνται.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος