Κιβωτός του Κόσμου: Στην εισαγγελία Ανηλίκων για εξηγήσεις το υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι

Το «κατώφλι» της εισαγγελίας ανηλίκων καλούνται να περάσουν σήμερα ο ιδρυτής της ΜΚΟ πατέρας Αντώνιος και τρεις ακόμη εργαζόμενοι

Σήμερα 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας Ανηλίκων ο ιδρυτής του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», το υψηλόβαθμο στέλεχος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9/1 το υψηλόβαθμο στέλεχος είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία για σήμερα από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Την ίδια ημέρα έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και τρεις πρώην υπάλληλοι της δομής.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη (16/11) στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, όπως ανέφερε, και είχε πέσει θύμα ασέλγειας. Ακόμα είπε ότι υπήρχαν κι άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύμα ασέλγειας ή άλλης μορφής κακοποίησης. Όσο γιατί ο 19χρονος δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, είπε ότι τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από κάποιον που εργάζεται στη δομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που έχει κατονομάσει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, που είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομα στα οποία έδινε εντολές το συγκεκριμένα άτομο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος