Κυβέρνηση: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος – ΕΙΤΗΣΕΕ: Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ

Αυτό είναι τo συμπέρασμα της κυβέρνησης για την χθεσινή συζήτηση στη βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η συζήτηση δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή», επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, ενώ “κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες”.

Από την πλευρά της η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι κανένας σταθμός από τα μέλη της δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τις τράπεζες.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει ούτε καθυστέρηση σε τυχόν δόσεις, και ότι τα δάνεια που έχουν λάβει τα συγκεκριμένα κανάλια που ανήκουν στην Ένωση (Alpha, Antenna, Mακεδονία, Mega, Skai, Star) έχουν δοθεί με διαφανή και εγγυημένο τρόπο από τις τράπεζες, ενώ όλα εξυπηρετούνται και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «κόκκινων δανείων».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει, ότι όσα λέγονται δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού περί οφειλών κ.λπ. όσον αφορά τις επιχειρήσεις των έξι παραπάνω τηλεοπτικών σταθμών, αποτελούν συκοφαντία και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος