Κυβ. Πηγές στην ΕΡΤ: “Σενάρια στη σφαίρα της φαντασίας” τα περί οικουμενικής (vid)

Φανταστικά χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τα σενάρια περί διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος ή τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας οτι εκείνο που προέχει είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η κυβέρνηση δεν αναζητά πολιτικές συμμαχίες σε επίπεδο κυβερνητικής πλειοψηφίας, αυτό που αναζητά είναι κοινωνικές συμμαχίες».

Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε ανώτερη κυβερνητική πηγή μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή τη συζήτηση αλλά και τις δηλώσεις περί διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος ή τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Η ίδια κυβερνητική πηγή υπογράμμιζε ότι όλη αυτή η συζήτηση «δεν είναι τίποτα άλλο παρά εικασίες και ευχή κάποιων να εμφανίσουν τις επιθυμίες τους ως πραγματικότητα». Χαρακτήριζαν μάλιστα «φανταστικά» όλα αυτά τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Επέμενε στη θέση ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται κανέναν θέμα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας αυτό που έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός: « Ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής».

Επόμενος κρίσιμος σταθμός για την κυβέρνηση είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, για το οποίο δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να έρθει στη Βουλή λίγο μετά τις γιορτές.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία ότι οι προτάσεις της θα γίνουν αποδεκτές από τους εκπροσώπους των δανειστών και δεύτερον ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα περάσει χωρίς απώλειες από τη Βουλή, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Για το θέμα η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει μια σειρά επαφών στην και Ευρώπη στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση σε επίπεδο κλιμακίων δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Σχετικές ειδήσεις: Απορρίπτει ο Β. Λεβέντης σενάρια για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος