Διαμαρτυρία σωματείων ισότητας των φύλων στη Μητρόπολη Αθηνών – Η στάση της εκκλησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης (8/9) από σωματεία ισότητας των φύλων έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Αντιτίθενται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αρθεί το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Γυναίκες και άντρες φώναξαν συνθήματα και σήκωσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος.

Κύρηγμα κατά των αμβλώσεων ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, στις εκκλησίες της χώρας μετά από εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με αφορμή την ημέρα του εορτασμού των γενέθλια της Θεοτόκου. Ωστόσο κάποιοι ιερείς επέλεξαν να μην διαβάσουν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Μεταξύ άλλων η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δυστυχώς, όμως, στις μέρες μας υπάρχουν επιστημονικές δήθεν θεωρήσεις που αμφισβητούν αυτήν την αξία του εμβρύου, υπάρχουν κοινωνικές αντιλήψεις που το εγκαταλείπουν απροστάτευτο, στερώντας του το προνόμιο της ζωής, υπάρχει νομολογία που θωρακίζει νομικά τις εκτρώσεις, αλλά όχι και το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή, δικαιολογώντας έτσι την ανθρώπινη αγριότητα. Και φθάσαμε στο σημείο ο ετήσιος αριθμός των δηλωμένων εκτρώσεων παγκοσμίως να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια, να πλησιάζει αυτόν των θανάτων από όλες τις υπόλοιπες αιτίες, να είναι σχεδόν πενταπλάσιος από τον αριθμό των θανάτων από την ασθένεια τον καρκίνου. Μάλιστα και στην πατρίδα μας, που πληθυσμιακά φθίνει με γοργούς ρυθμούς, υπερβαίνει κατά πολύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τον αριθμό των γεννήσεων».

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για το θέμα των αμβλώσεων.

«Επίθεση» με μπογιές σε κτίριο της Μητρόπολης για τις αμβλώσεις έγινε στην Πάτρα, το πρωί. Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του Νικομείδειο Πνευματικού Κέντρου πλησίον του «Άξιον Εστί», στα οποία αναγραφόταν: «Νόμιμες και δωρεάν εκτρώσεις».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη 

Πηγή: ΕΡΤ, Συνδέσεις 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος