Ζ. Μακρή στην ΕΡΤ: Οι Πανελλαδικές στην ώρα τους – «Κλειδί» τα μαθητικά self-tests

H δική μας επιθυμία και το σχέδιο που καταθέσαμε είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το self-testing, δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

“Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο, και θα δοθούν και σχετικές οδηγίες που θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς να κάνουν το self-test των μαθητών, ώστε να επιστρέψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο σχολείο”, πρόσθεσε η κ. Μακρή και επεσήμανε ότι αναμένεται το πράσινο φως από τους ειδικούς ώστε να ληφθεί η πολιτική απόφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα πιστοποιεί το αρνητικό η θετικό τεστ, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ο γονιός ή ο μαθητής θα προσκομίζει την υπεύθυνη δήλωση στον διευθυντή του Σχολείου και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και θα εξηγηθεί επαρκώς.

«Όταν το τεστ είναι θετικό, τότε υπάρχει η δυνατότητα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση να πάει σε ένα από τα 386 κέντρα που υπάρχουν ήδη και να κάνει τη δεύτερη εξέταση που θα πιστοποιεί αν είναι όντως θετικό το παιδί ή ο εκπαιδευτικός και συνακόλουθα αν θα είναι δικαιολογημένη η απουσία από την εκπαιδευτική διαδικασία», διευκρίνισε η κ. Μακρή.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα γίνουν στην ώρα τους, “όπως έγιναν και πέρυσι”, ενώ για τα voucher των 200 ευρώ για tablet είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος