Υπ. Παιδείας: Στις 19.480 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν αρχικά για το σχολικό έτος 2018-19. Έτσι, συνολικά θα προσληφθούν 19.480 εκπαιδευτικοί. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθούν 12.392 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια, θα προσληφθούν 3.988.

Ειδικότερα, από τους παραπάνω αριθμούς, για την Ειδική Αγωγή αντιστοιχούν 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 στην Πρωτοβάθμια και 2.212 στη Δευτεροβάθμια). Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα προσληφθούν 1.776 καθηγητές.

Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν και 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική Εκπαίδευση.

Οι λίστες με τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Οι προσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει από σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έτσι, αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα με το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς, την ερχόμενη Τρίτη.

«Το βασικό πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με αυτήν τη μεταρρύθμιση», είναι το πρόβλημα της Γ’ Λυκείου. Το σχολείο με το τωρινό σύστημα έχει καταντήσει πάρεργο του φροντιστηρίου», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Σε όλα τα μέρη του κόσμου η Γ’ Λυκείου είναι προπαρασκευαστικό έτος για το πανεπιστήμιο. Δίνουμε χρόνο και σημασία στα μαθήματα που ενδιαφέρουν για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση

Kινητικότητα στον εκπαιδευτικό χώρο με στόχο την κάλυψη κενών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος