Υπόθεση Novartis: Στο εδώλιο ο Φρουζής και δύο γιατροί για δωροδοκία με παράνομα χρηματικά ποσά

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής καθώς και δύο ψυχίατροι για αδικήματα που αφορούν δωροδοκία με παράνομα χρηματικά ποσά.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αποφαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακευτικής καθώς και οι δύο γιατροί πρέπει να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν για τον κ. Φρουζή το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ενώ για τους δύο συγκατηγορουμένους του, αυτό της παθητικής δωροδοκίας.

Η δικογραφία, σκέλος της υπόθεσης των λεγόμενων τακτικών που φέρεται να χρησιμοποίησε η εταιρία για την ενίσχυση και μεγιστοποίηση της θέσης στην αγορά, αφορά χρήματα που φαίνεται να καταβλήθηκαν στους δύο ψυχιάτρους για να συνταγογραφούν σκευάσματα της Novartis.

Οι πληρωμές των εν λόγω αλλά και άλλων γιατρών, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν κεντρική απόφαση της Novartis και γίνονταν μέσω τεχνασμάτων, είτε με συμμετοχές γιατρών σε συνέδρια, είτε σε προγράμματα, που χρησιμοποιούσε η εταιρία ώστε να καλύπτονται τα ίχνη των επίμαχων ποσών.

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και άλλοι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, για τους οποίους είτε λόγω ανεπαρκών ενδείξεων, είτε λόγω παραγραφής το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος