Yπόθεση Energa-Hellas Power: Έφεση του Εισαγγελέα για την αναγνώριση ελαφρυντικών

Eφεση κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Energa – Hellas Power άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων», και ζητεί την «εξαφάνιση» της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών, αλλά και των ελαφρυντικών η αναγνώριση των οποίων ήταν η αιτία για να σπάσουν τα ισόβια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση έχει ως ζητούμενο, μεταξύ άλλων, να μην αναγνωριστεί η απλή συνέργεια (σσ: αφορά τον Βασίλη Μηλιώνη, και το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση).

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στην πλειονότητα των κατηγορούμενων τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκφώνηση της απόφασης που αφορά την υπόθεση της Energa – Hellas Power αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου οπότε το δικαστήριο θα αποφανθεί για την τύχη των 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Νεώτερη εξέλιξη: Η ΕΡΤ επισημαίνει ότι έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανώτερων δικαστηρίων (απόφαση Αρείου Πάγου 574/2024 και απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών 177/2023) που αθωώνουν τον κ. Αρ. Φλώρο για τις εναντίον του κατηγορίες. Παραπέμπουμε στο ERTNEWS.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος