Συνεχίζονται με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα σε πρόσφυγες μαθητές σε σχολεία του Δήμου Χαϊδαρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή: “O Δήμος μας καλωσορίζει τους πρόσφυγες μαθητές, που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους σε σχολεία της πόλης μας. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή στην περιπέτεια της γνώσης.
Με μια όμορφη γιορτή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των προσφύγων μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα φετινά μαθήματά τους σε τμήμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο.
Νωρίτερα, μοιράστηκαν συμβολικά σχολικά είδη, κατά την είσοδο των νέων μαθητών, από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Τα προηγούμενα χρονιά ανέδειξαν, ότι τα παιδιά μας μόνο οφέλη μπορούν να έχουν από τη φοίτηση σε σχολεία μαζί με προσφυγόπουλα. Γιατί έμαθαν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, της συναδέλφωσης, γνωρίζουν νέους φίλους, εφόδια που δεν τα γράφουν τα βιβλία, ούτε υπάρχουν στα καλύτερα σχολεία του κόσμου”.

Σήμερα, η εμπλοκή της Ελλάδας στην επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, ως πρωτοψάλτης των ΝΑΤΟαμερικάνων, διαμορφώνει πολύ επικίνδυνα ενδεχόμενα για τις ζωές των λαών της ευρύτερης περιοχής.
Καλούμε για μία ακόμα χρονιά τους Χαϊδαριώτες, με μια φωνή, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να στηρίξουν και να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία”.

Μια ακόμα δράση έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/10.
Με τη συνεργασία της δομής «Αλληλεγγύη στα Δυτικά», η «Αλληλεγγύη για Όλους», η οποία εκπροσωπήθηκε απ’ το Μιχ. Υδραίο, Παρ. Ποθητό και Ηλ. Δασκαλόπουλο, παρέδωσε εντός του Κέντρου Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, 300 κουβέρτες, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες που είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των οικογενειών τους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος