Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 10:48 το πρωί και 10 λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω στα 26.000 πόδια. Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:07 πμ.

Στις 11:24 ο ίδιος σχηματισμός εισήλθε εκ νέου στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και 2 λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη, στα 22.000 πόδια. Τα τουρκικά F-16 εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:33, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, κατά πάγια τακτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος