Υπέρ του εμβολιασμού – Κατά της υποχρεωτικότητας το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Μας βρίσκει αντίθετους ο εξαναγκασμός», υποστηρίζει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών της ΕΜΑΚ ο Aλέξανδρος Καραδέλης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η συγκεκριμένη διαταγή δίνει έμφαση στην ανάγκη της υγειονομικής θωράκισης του προσωπικού της υπηρεσίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Καραδέλης είπε ότι υπάρχουν αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ. «Προσβάλει τον πυροσβέστη αυτή η απόφαση. Το να εξαναγκάσεις έναν άνθρωπο που υπηρετεί με ζήλο, στις ειδικές μονάδες καταστροφών να του πεις ότι αν δεν το κάνεις αυτό θα αντικατασταθεί. Αυτό δεν είναι δυνατό. Θα δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε Αλέξανδρος Καραδέλης.

«Προσωπικά είμαι υπέρ των εμβολίων. Το να προσβάλλεις έναν άνθρωπο και να του λες ότι φεύγεις από αυτό που κάνεις τόσα χρόνια επειδή δεν κάνει το εμβόλιο μας βρίσκει αντίθετους. Υπάρχει και το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι δεν θα πρέπει να υποστούν συνέπειες κανένας που δεν θέλει να εμβολιαστεί», επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Πώς έγινε η λήψη της απόφασης

Για το σκεπτικό της απόφασης μίλησε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής αναφέροντας ότι «η συγκεκριμένη διαταγή δίνει έμφαση στην ανάγκη της υγειονομικής θωράκισης των πυροσβεστών που υπηρετούν στις οκτώ ΕΜΑΚ, που εν δυνάμει θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αποστολές στο εξωτερικό και σε συνθήκες όπου στατιστικά ο μολυσματικός παράγοντας θα είναι υπαρκτός από διάφορες αιτίες και τώρα ακόμη περισσότερο από αυτή της πανδημίας. Η απόφαση αυτή έρχεται ως ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας. Της ενίσχυσης της ασφαλούς συνεργασίας με τις ομάδες του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που μέλος είναι η ΕΜΑΚ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος