Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζουν τις καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής οι επιστήμονες. Προειδοποιούν μάλιστα ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, πρέπει να φορούν μάσκες, καθώς κινδυνεύουν από σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.
Η μαύρη σκόνη που σηκώνεται από τα αποκαΐδια στο Μάτι, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, είναι άκρως τοξική.
Οι κάτοικοι, τα τεχνικά συνεργεία και οι εθελοντές που βοηθούν στις εργασίες αποκατάστασης της περιοχής πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.
Η εισπνοή αυτής της τοξικής σκόνης μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση όσων πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.
Εκτός όμως από την ατμόσφαιρα, επιβαρυμένο είναι ήδη και το υπέδαφος της περιοχής. Τα πρώτα νερά που θα πέσουν είναι άκρως ακατάλληλα προς χρήση, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Ο φόβος όλων τώρα είναι η πρώτη δυνατή νεροποντή.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος