“Ξεμένει” από ΜΕΘ η Θεσσαλονίκη – Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών ΑΧΕΠΑ Θ. Σιούλης (video)

Στο “κόκκινο” βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν διαθέσιμες μόλις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid και σήμερα το νοσοκομείο είναι σε γενική εφημερία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να γεμίσουν και αυτές. Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “από τις έξι” ο πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών ΑΧΕΠΑ Θανάσης Σιούλης.

“Για απλή νοσηλεία ασθενών με Covid δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς από τη μια κλινική επεκτεινόμαστε στην επόμενη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ήδη νοσηλεύονται πάνω από 110 ασθενείς με κορονοϊό. Από τις 25 κλίνες ΜΕΘ στις 21 βρίσκονται ασθενείς διασωληνωμένοι”, δήλωσε ο κ. Σιούλης.

Ενόψει της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου συνεχίζουν να εξυπηρετούνται και άλλα περιστατικά non-Covid. «Όλα τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν, βέβαια υπάρχει δυσκολία διαχείρισης αυτών των ασθενών, διότι οι κλίνες ΜΕΘ για καθαρά περιστατικά non-Covid πρακτικά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Για αυτό και έχει δοθεί η οδηγία, ότι τα non-Covid περιστατικά θα εκτρέπονται, θα αντιμετωπίζονται και θα διακομίζονται στις μονάδες που υπάρχει χώρος. Ελάχιστες ελεύθερες ΜΕΘ υπάρχουν πια στη Θεσσαλονίκη για αυτό και πλέον θα διακομίζονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων” τόνισε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά διακομιδές ασθενών non-Covid, έγιναν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αφού η μονάδα Covid που είχε το ΑΧΕΠΑ  στη διάθεση του με δυναμικότητα 15 κλινών είχε γεμίσει. Έτσι η ΜΕΘ που είχαμε για τους υπόλοιπους ασθενείς εκκενώθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και αυτή για τους ασθενείς με Covid, μεταφέροντας τους ασθενείς που υπήρχαν εκεί σε άλλα νοσοκομεία. “Η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές δεν έχει ακόμα συμβεί αλλά είμαστε προ των πυλών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος