Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις από τη Δευτέρα 9/7 έως τα τέλη Αυγούστου

Με τη συμβολική διανομή 50.000 οικολογικών τσαντών της ΕΣΕΕ στους καταναλωτές ξεκινά από τη Δευτέρα 9/7 η θερινή περίοδος των εκπτώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Συγκρατημένες είναι οι προσδοκίες για αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης λόγω των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων των καταναλωτών, με τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου να στρέφονται κυρίως στους τουριστικά έσοδα. Οι ενώσεις καταναλωτών επαναλαμβάνουν από την πλευρά τους τις οδηγίες για σωστές και ασφαλείς αγορές.

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις από τη Δευτέρα 9/7 έως τα τέλη ΑυγούστουΟ Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης για τις φετινές εκπτώσεις δήλωσε:

«Οι φετινές θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου, ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά. Η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ του τζίρου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018 εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%.

Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα». Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται.

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δις ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δις ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δις ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων. Βασική προϋπόθεση βεβαίως είναι η ένταση του τουρισμού να αποτυπωθεί με θετικά αποτελέσματα τουριστικών εσόδων στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου.

Στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ έθεσε στην διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και συμβολικά στους πελάτες μας καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων. Εύχομαι σε εμπόρους και καταναλωτές, καλές καλοκαιρινές εκπτώσεις, καλές δουλειές, καλές αγορές και τους προτρέπω να γεμίσουν με ψώνια τις οικολογικές τσάντες της ΕΣΕΕ…».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, Α’ Πρόγραμμα, ΕΣΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος