Βοήθεια στον Σύλλογο Προστασίας των Φυλακισμένων, «Ο Ονήσιμος»

Όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν στον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων, «Ο Ονήσιμος»:

  • τρόφιμα μακράς διάρκειας,
  •  είδη ατομικής υγιεινής,
  •  είδη καθαριότητας.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος», ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους.

Τα γραφεία του Συλλόγου, Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 στην Αθήνα, είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μμ. Το τηλέφωνο των γραφείων είναι 210.3622017

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό, είδη πρώτης ανάγκης, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής.

Βοήθεια στον Σύλλογο Προστασίας των Φυλακισμένων, «Ο Ονήσιμος»

Επίσης συμπαραστέκεται και στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειές τους, με οικονομική ενίσχυση, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ιματισμό, τρόφιμα, φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη, λειτουργώντας αποτρεπτικά στη δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, παρέχεται συμμετοχή στην πληρωμή δικαστικών εξόδων σε όλη την επικράτεια, σε άπορους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους.
Παρέχεται επίσης φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης, καθώς προσφέρονται και τα έξοδα, ώστε ο αποφυλακισμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, για να φιλοξενηθεί σε ξενώνα.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Εκδίδεται επίσης το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ», το οποίο διανέμεται δωρεάν  και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για διανομή του από τους ιερούς ναούς και ιερές μονές της χώρας μας.

O Άγιος Ονήσιμος, ήταν δούλος στο σπίτι του Ρωμαίου άρχοντα Φιλήμονα στις Κολοσσές της Μικράς Ασίας, έκλεψε και έγινε φυγάς. Έγινε Χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο και φερόταν σαν πατέρας στους δούλους του. Η μνήμη του καλεί τους πιστούς να διδαχθούν ότι κάθε άνθρωπος όσα λάθη κι αν κάνει, όσες παρανομίες κι αν διαπράξει, έχει την ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της ζωής του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος