Η βιομηχανία της Φιλοξενίας βάζει τα καλά της στη Θεσσαλονίκη (video)

Κι ενώ τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες εβδομάδες, η βιομηχανία της φιλοξενίας βάζει τα καλά της και ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για τη μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή.

Ως ένας παγκόσμιος ελκυστικός και ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός για 365 μέρες το χρόνο μπορεί να καταστεί η Ελλάδα και αυτό το μήνυμα έστειλε από το βήμα των εγκαινίων της 32ης διεθνούς έκθεσης φιλοξένια και χοτέλεια στη Θεσσαλονίκη η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά τα αριθμητικά στοιχεία που δίνονται συγκλίνουν ήδη προς την εκπλήρωση αυτού του στόχου με αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, διατήρηση της δυναμικής των οδικών αφίξεων αλλά και ενίσχυση της κρουαζιέρας.

Η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά τονίζει ότι «τα στοιχεία που έχουμε για το δεκάμηνο του 2016 έναντι του 2015, δείχνουν αύξηση 8% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, που αντιστοιχεί σε περίπου 1.200.000 περισσότερους επισκέπτες, διατήρηση της ισχυρής δυναμικής στις οδικές αφίξεις, και ενίσχυση της κρουαζιέρας στα μεγαλύτερα λιμάνια έως και 20%. Η άνοδος που αποτυπώνεται είναι ισχυρότερη από αυτήν που είχε εκτιμήσει η αγορά».

Στο ίδιο κλίμα οι θερινοί μήνες Ιούλιος, Αύγουστος αλλά και οι 2 πρώτοι φθινοπωρινοί χαρακτηρίζονται ως οι καλύτεροι σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών για τους περισσότερους προορισμούς της χώρας.

Την ανάγκη ενίσχυσης με κάθε τρόπο των δημιουργικών δυνάμεων του τουρισμού επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος βρεθηκε στα εγκαίνια της Φιλοξένια: “Οι δυνάμεις που έχει η Ελλάδα για να βγει μπροστά δεν είναι πολλές αλλά είναι συγκεκριμένες. H κυρίαρχη είναι ο τουρισμός. Πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τουρισμού. Προσπαθώ και δίνω το παρών για να πω σε αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν ότι εμείς είμαστε μαζί τους γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το μνημόνιο με δανεικά θα βγει με τη δύναμή της”.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά επισημαίνει την ανάγκη για “μακρόχρονο σχεδιασμό των τουριστικών πλεονεκτημάτων” και προσθέτει ότι “χρειαζόμαστε καινοτόμες δράσεις”.

Αναφερόμενος στα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο διάδρομο προσαπογειώσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τον καινούργιο χρόνο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από την Υπουργό Τουρισμού να μην υπολειτουργήσει το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η 32η διεθνής έκθεση Philoxenia και η Hotelia αποτελούν 2 από τα σημαντικότερα εργαλεία για τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στέλνοντας το μήνυμα της ελληνικής φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο.

Η 32η Φιλοξένια θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος