Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο – Τι δείχνουν τα ευρήματα (video)

Μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» από τον Δεκέμβριο του 2016 φέρεται να ήταν ο 29χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Παράλληλα ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες οργανώσεις. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες, καθώς, σύμφωνα με τον εφέτη ανακριτή, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει με το παγιδευμένο δέμα τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για:

  • συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,
  • τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου,
  • τρομοκρατικές πράξεις με παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Επίσης κατηγορείται για:

  • πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων,
  • διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα, και
  • διακίνηση ναρκωτικών

Το πρωί της Κυριακής, ο 29χρονος οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε ευρωπαίους αξιωματούχους. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του 29χρονου ο ειδικός εφέτης ανακριτής για την τρομοκρατία, ο συλληφθείς φέρεται να εντάχθηκε στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016.

Ο ανακριτής αποδίδει στον συλληφθέντα την κατασκευή και αποστολή των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πριν φτάσουν σε ευρωπαϊκούς στόχους, καθώς και του φακέλου-βόμβα που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

«Έχοντας αποφασίσει, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο, προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξή του να του επιφέρεις τον θάνατο», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Ευρήματα-«θησαυρός» για την ΕΛ.ΑΣ.

Το οπλοστάσιο και τα άλλα ευρήματα στην κατοχή του 29χρονου την ώρα της σύλληψής του θεωρούν στην Αντιτρομοκρατική ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους στις έρευνες για την τρομοκρατία.

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο – Τι δείχνουν τα ευρήματα (video)
EUROKINISSI/ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός όμως από τα όπλα και τα εκρηκτικά, μεγάλη σημασία έχουν για τους αστυνομικούς και άλλα ευρήματα, όπως:

  • δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • οκτώ πλαστές ταυτότητες
  • τρεις συσκευές USB
  • τρία κινητά τηλέφωνα
  • κάρτα SIM
  • πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
  • πέντε κάρτες μνήμης

Στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους βρέθηκαν ακόμη 62 γραμμάρια χασίς, 840 ευρώ αλλά και πολλά ρούχα για διαφορετικά άτομα, ένδειξη ότι το συγκεκριμένο κρησφύγετο επισκέπτονταν και άλλοι.

Εκτός από τη σχέση του 29χρονου με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν σε βάθος πιθανή εμπλοκή του σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και επιθέσεις.

Ήδη έχει προκύψει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι είχε νοικιάσει το υπόγειο στην πλατεία Αττικής το Δεκέμβρη του 2015 με στοιχεία πλαστής ταυτότητας, τα οποία είχαν βρεθεί σε σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, κατά τη σύλληψή της στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για στοιχεία υπαρκτού προσώπου.

Ρεπορτάζ: Ν. Κουντούρης, Ντ. Τσουκαλά
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο 29χρονος (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος