Β.Νάσης: Το ΙοΤ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

“Η κρίση στην Ελλάδα είναι ευλογία Θεού, όταν μιλάμε για Internet of the Things (IoT – «ίντερνετ των αντικειμένων»), την αγορά, η οποία θα αναπτυχθεί την επόμενη δεκαετία. Δεν χρειάζεαι πλέον να φύγεις από την χώρα, μπορείς να παραμείνεις, να αποδώσεις και να ριζώσεις. Διότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Drexel των ΗΠΑ και ιδρυτής της εταιρείας Netronix, Βασίλης Νάσης , σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

O κ. Νάσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΙοΤ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Πρόκειται, όπως είπε, για την «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», φιλοσοφία της οποίας είναι, πως «πλέον όλα, από την περίθαλψη μέχρι την οδήγηση, θα είναι συνδεδεμένα με το ίντερνετ».

Μια τεράστια αγορά, η οποία υπολογίζεται να αγγίζει τουλάχιστον τα 30 τρισ. δολάρια, ενώ «η αυτοκινητοβιομηχανία τα 10 τρισ. δολάρια, προσφέρει ευκαιρίες σε τομείς όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η περιβαλλοντική παρακολούθηση, οι αυτοματοποιήσεις κτιρίων κοκ.

Σύμφωνα με τον κ. Νάση, θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας, για άτομα ηλικίας 20 έως 40 χρονών, που δεν αφορά μόνο τους προγραμματιστές ή τους μηχανολόγους. “Μπορεί να είναι και οικονομολόγοι και ιστορικοί το μόνο που χρειάζεται να μάθουν είναι προγραμματισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Λευκορωσία, υπάρχουν πάνω από 30.000 θέσεις με μισθούς που κυμαίνονται από 2.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ το μήνα, ως παροχή υπηρεσιών που παρέχουν οι προγραμματιστές.

“Η Ελλάδα στον τομέα μάρκετινγκ και branding έχει από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο και οι ευκαιρίες είναι θέμα δημιουργικότητας που έχει ο καθένας”, τόνισε ο κ. Νάσης.

Αν και, όπως είπε ο κ. Νάσης, η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το IoT, “είναι στο στάδιο μηδέν”, στο ίδιο στάδιο βρίσκονται και οι περισσότερες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ.

Δίνοντας, εξάλλου, ένα από τα παραδείγματα εταιρειών στο εξωτερικό, που έχουν ήδη κάνει «βήματα στον συγκεκριμένο τομέα, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως, «η Rolls Royce η οποία έχει μηχανές αεροσκαφών και είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων, δεν πουλά μηχανές σε εταιρείες αεροσκαφών. Τις νοικιάζουν, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα δεδομένα. Τα δεδομένα που μεταφέρονται εβδομαδιαίως μεταξύ αεροσκαφών και υπολογιστών στο έδαφος ξεπερνούν τα 2 Petabytes (σ.σ. ένα Petabyte αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο GB)».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος