Το Σάββατο 29/5 ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34

Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, είπε στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς και πρόσθεσε ότι με ένα ποσοστό 17,62% του πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 37 έτη, ενώ για 3η εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ομάδες.

Μείωση παρουσιάζεται στους νοσηλευόμενους από Covid-19 καθώς αυτοί φτάνουν τις 3.047 όταν την προηγούμενη Τετάρτη έφταναν τις 3.790. Υποχώρηση επίσης εμφανίζεται στον μέσο όρο εισαγωγών ο οποίος κυμαίνεται στις 244. Είναι η πρώτη εβδομάδα που έπεσε κάτω από τις 300, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των εμβολιασμών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι σήμερα μόνο που άνοιξε η ηλικιακή ομάδα 35-39 έχουν ήδη κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος