Η UNESCO συγχαίρει την Ελληνική Επιτροπή για τις πρωτοβουλίες της στην προσφυγική κρίση

Επιστολή στήριξης προς την Πρόεδρο της EEE UNESCO, κ. Τζιτζικώστα, απέστειλε η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού, Nada Al-Nashif.

Η Nada Al-Nashif, με την επιστολή της συγχαίρει την κ. Τζιτζικώστα, για την πρωτοβουλία της να συγκροτήσει Επιτροπή Μετανάστευσης, προκειμένου να συμβάλει στις εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και στην ενημέρωση της για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η κ. Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, είχε προ διμήνου ενημερώσει την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού, Irina Bokova, για τις πρωτοβουλίες της ενώ σε συνάντηση της, με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης της UNESCO, Dr Qian Tang, τον Απρίλιο ζήτησε να οριστούν υπεύθυνοι επικοινωνίας (focal points) ανάμεσα στην Εθνική Επιτροπή και τον Διεθνή Οργανισμό, ώστε, αφενός, η UNESCO να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στην EEE UNESCO και αφετέρου, να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κ. Irina Bokova, δια μέσου της επιστολής της κ. Nada Al-Nashif, υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Επιτροπή Μετανάστευσης της EEE UNESCO στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και το συντονισμό εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε Κέντρα Φιλοξενίας στην Ελλάδα. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι ο Διεθνής Οργανισμός θα συνδράμει την EEE UNESCO σε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο έργο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος