Τζανάκης: Δεν έχει αποδειχτεί το όφελος της τέταρτης δόσης εμβολίου – Συμφωνώ σε κατάργηση προστίμου & Covid pass

Όσο περνάμε σε επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης πάνω από 80% προσθέτοντας και την ανοσοπροστασία από τη φυσική νόσηση, το πρόστιμο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να καταργηθούν εκτίμησε ο  Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, σχολιάζοντας  ταυτόχρονα και την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι “πιθανότατα από τον επόμενο μήνα θα σταματήσει η επιβολή του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών”. Όπως επισήμανε ο καθηγητής, η Όμικρον 2 υπερπηδά την καλή προστασία που είχαμε από τα εμβόλια, ως προς τη μόλυνση. “Η τέταρτη δόση δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει διακριτό κλινικό όφελος”, σημείωσε.

“Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 όπως και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ήταν ένα μέτρο πίεσης για όσους δίσταζαν να εμβολιαστούν, να το πράξουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και την δημόσια υγεία” σημείωσε.

“Θα πρέπει να προσέξουμε μην περάσει λάθος μήνυμα στον κόσμο και χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας του” ανέφερε πλην όμως τόνισε πως ” Θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή με μία Όμικρον 2, η οποία σχεδόν υπερφαλαγγίζει τα εμπόδια και μπορεί να μολύνει τον οποιονδήποτε εμβολιασμένο, δεν εξυπηρετούν πλέον πρακτικούς σκοπούς αυτά τα μέτρα. Καθώς, όπως επισήμανε “η Όμικρον 2 υπερπηδά την καλή προστασία που είχαμε από τα εμβόλια, ως προς τη μόλυνση“.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος