Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: Τα μέτρα της Τροχαίας- Ο καιρός – Κλειστά φαρμακεία, ανοικτά καταστήματα (video)

Τα Φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία. Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Εμπορικός Σύλλογος έχει αποφασίσει, βάσει απόφασης Νομάρχη, να είναι κλειστά τα καταστήματα, όπως και σε Χαλκίδα, Κόρινθο, Αικατερίνη, Πάτρα, Ναύπλιο, Πύργο, Σέρρες, Καβάλα Τρίκαλα και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Σε τομείς όπου η συγκεκριμένη αργία δεν είναι θεσμοθετημένη, η αμοιβή των υπαλλήλων θα είναι το 1/25ο του μισθού τους, ενώ για τους  δημόσιους υπαλλήλους που θα χρειαστεί να δουλέψουν, ισχύει 75% προσαύξηση στο ημερομίσθιο.

Ο καιρός 

Από 21 -24 βαθμούς Κελσίου θα έχει θερμοκρασία το νερό της θάλασσας, ενώ με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται “ευχάριστος χωρίς υγρασία και σκόνη”.

Ωστόσο, για την Κρήτη κάποια στοιχεία προειδοποιούν ακόμη και για βροχή με 100 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, το επόμενο 48ωρο.

Τα μέτρα για την έξοδο

Σε ισχύ έχουν τεθεί τα ενισχυμένα μέτρα με έντονη παρουσία της Τροχαίας στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας με έμφαση στον έλεγχο της ταχύτητας και της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά στις εθνικές οδούς, ισχύει από τις  4-10 σήμερα και αύριο από τις 8-1.

Στα ακτοπλοϊκά, διαπιστώνεται  95% πληρότητα στα πλοία για Κυκλάδες και 98% για Αργοσαρωνικό.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα, Ηλίας Κούκος / Καιρός: Σάκης Αρναούτογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος