Τρία στοιχεία επικαλείται η Αντιτρομοκρατική για την απόπειρα στον Βύρωνα (video)

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται ατόφιος, αφού δεν εξερράγη, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Βύρωνα. Αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ εξετάζεται και το κλεμμένο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν παγιδεύσει με την αυτοσχέδια βόμβα.

Τρία στοιχεία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποδεικνύουν ότι πίσω από την απόπειρα κρύβεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Το πρώτο στοιχείο είναι το ότι μέσα στην κατσαρόλα υπήρχε δοχείο με εκρηκτική ύλη, κάτι που θεωρείται πάγια τακτική των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η κατσαρόλα, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της συγκεκριμένης οργάνωσης σε αρκετές επιθέσεις, ενώ το τρίτο είναι ότι σε προγενέστερη προκήρυξη είχαν στοχοποιήσει τον κ. Ντογιάκο μετά την βομβιστική ενέργεια εναντίον της κ. Τσατσάνη στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας στις 13 Οκτωβρίου του 2016.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν εμπειρία να ολοκληρώσουν την τρομοκρατική επίθεση, όχι από λάθος του κατασκευαστή της βόμβας αλλά επειδή τα επιχειρησιακά μέλη άφησαν το μηχανάκι να πέσει, έξω από την οικία του κ. Ντογιάκου, με αποτέλεσμα αυτό να γύρει, η συνδεσμολογία να μετακινηθεί και να μην σημειωθεί η έκρηξη.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Σχετική είδηση:«Πυρήνες της Φωτιάς» δείχνει η συνδεσμολογία της βόμβας έξω από την οικία του Ι. Ντογιάκου (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος